Zaključek tekmovanja za Meškovo bralno priznanje

Dogodek je potekal v ponedeljek, 20.6.2022 in je vključeval bralce z matične šole in s podružnice Podgorci.

Učencem, ki so usvojili Meškovo bralno priznanje so se pridružili tudi učenci, ki so zaključili Angleško bralno značko, pri tem so sodelovali samo učenci od 1. – 4. razreda.  Za Meškovo bralno priznanje pa sodelujejo učenci od 1. -9. razreda.

Takšnih je bilo letos 171 od tega 104 v prvi triadi, 39 iz druge triade in 28 iz tretje triade. Prisotnih je bilo tudi 14 mentoric in mentorjev.

Dogodek je vključeval kulturni program, ki se je začel s predstavo šolske dramske skupine Kraljična na zrnu graha v kulturni dvorani. Sledila je podelitev  priznanj posameznim tekmovalcem in nagovor ravnatelja v telovadnici. Nato so bili tekmovalci deležni pogostitve v šolski jedilnici.   Tekmovalci razredne stopnje so sodelovali še na plesni delavnici. Nato pa je sledil  koncert  pevke Ditke s spremljevalci in nastop literata Ferija Lainščka v kulturni dvorani. Izveden je bil v dveh delih posebej za razredno in predmetno stopnjo.

Tekmovalci so kulturni program z navdušenjem spremljali in tudi sodelovali.

 

Fotografije s prireditve ob zaključku tekmovanja si lahko ogledate v fotogaleriji

 

Zlati bralci

V sklopu bralne značke poteka tudi projekt Zlati bralci, to so učenci devetih razredov, ki so vsa leta šolanja ostali zvesti bralci in usvojili Meškovo bralno priznanje, zato na koncu dobijo knjižno nagrado. Letos je bilo takšnih 7.  Zanje je ZPM Ormož in Ormoška knjižnica organizirala posebno prireditev v knjižnici, kjer so poslušali intervju z mladim pesnikom z ormoškega območja Denisom Žuranom, kot nagrado pa so v spomin prejeli tudi knjižno nagrado.

Zlati bralci v šolskem letu 2021 /22 so postali:

Mihaela Mlakar, Larissa Vaupotič, Aneja Štebih, Manca Kumer, Lana Ozmec, Miha Pajek in Rene Pajek.

 

 

(Skupno 392 obiskov, današnjih obiskov 1)