Projekt MODER STOL (PRIJATELJSTVA) – “Nekdo misli nate”

 

Projekt Moder stol – gre za stole v modri barvi z lepimi mislimi, ki poteka pod nekakšnim delovnim sloganom “Nekdo misli nate” smo na naši šoli izvajali v letošnjem šolskem letu 2021-2022. Povezovali smo se medkulturno in sicer je naša skupina bila v znamenju povezovanja med 3.a in 7.a razredoma. To pa pomeni, da smo se malo med sabo najprej spoznali in se nato družili na aktiven način z namenom doprinesti nekaj lepega družbi in našemu družbenemu okolju. 3.a in 7.a smo se najprej srečali in že pričeli z delom, barvanjem starega stola v modro oljno barvo s čopiči, dne 10. novembra 2021. Vsi, ki so želeli barvati stol so se v tem lahko preizkusili in se tako malo priučili tehnike barvanja lesne površine s čopičem z uporabo oljne barve. Mlajšim učencem 3.a razreda so pomagali, svetovali in jih učili učenci 7.a razreda. Z velikim zanimanjem so nato poprijeli za čopič in se preizkusili v nečem, za večino njih povsem novem.

Ni bilo težko, a na začetku tudi ne preveč enostavno, a smeli prstki so vse to zmogli in na koncu smo dobili prav lepo, v modro barvo pobarvan stol, ki ni več izgledal ne star, ne dotrajan, pač pa zelo svež in obnovljen. Nato smo stol pustili, da se popolnoma posuši, tako da je na za to primernem mestu v razredu počakal nekaj tednov, da je bil pripravljen za drugi del našega barvanja.

Drugi del barvanja je sledil 8. decembra 2021. Otroci so ponovno združili moči in so s skupnim interesom in zanosom z rumeno oljno barvo in prav tako s čopičem na modri stol zapisali naše pozitivno sporočilo, ki smo si ga v vmesnem obdobju sami predlagali in izbrali. Naš slogan se je glasil: “Nikoli ne obupaj.” Zapisali smo ga pa tudi v angleškem jeziku: “Never give up.

Sklepno dejanje našega projekta je bilo 9. maja 2022. Po tem, ko smo se složno strinjali, da želimo stol prijateljstva podariti pomembni ustanovi v našem okolju, ki se ukvarja z zdravljenjem psihičnih bolezni – Psihiatriji Ormož, sta predstavnika in mentor odšla najavljena v Psihiatrično bolnišnico, kjer smo opravili primopredajo modrega stola prijateljstva. Predstavniki psihiatrije so nas zelo lepo pričakali in hvaležno sprejeli naše darilo, ki naj opogumlja vse ljudi, ki se znajdejo v različnih duševnih stiskah.

Pričujoče so fotografije našega skupnega dela in ustvarjalnosti.

 

Prispevek pripravil: Tomislav Kiš, mentor 7.a razreda

(v sodelovanju s 3.a in z mentorico 3.a razreda Ksenjo Kostanjevec)

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)